Πως να φορτίσεις σωστά ένα Xiaomi smartphone: Αναλυτικός οδηγός με παραδείγματα

by Alex Wang 15,992 views0

Η μπαταρία στα σύγχρονα smartphones είναι ένας από εκείνους τους τομείς των συσκευών μας που απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή, σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσουμε μια όσο το δυνατόν καλύτερη και μακροχρόνια εμπειρία χρήσης της. Για να επιτευχθεί όμως αυτό, θα πρέπει να ακολουθήσουμε κάποιους μικρούς κανόνες για την σωστή διαχείριση της μπαταρίας των Xiaomi συσκευών μας. Ας δούμε μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα ορθής χρήσης.

xiaomi

1) Χρησιμοποιείστε μόνο τον γνήσιο φορτιστή.

Καλείστε να χρησιμοποιήσετε μόνο τον γνήσιο φορτιστή που συνοδεύει τη συσκευή σας, καθώς με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να την φορτίσετε σωστά, ενώ βοηθάτε και να διατηρηθεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα η αντοχή της. Αν όμως χάσετε τον αρχικό φορτιστή, με τον οποίο ήρθε η συσκευή σας, σιγουρευτείτε ότι εκείνος που θα αγοράσετε από κάποιον τρίτο μεταπωλητή, έχει εγκριθεί από τον κατασκευαστή για χρήση με το συγκεκριμένο Xiaomi smartphone.

2) Φορτίστε τη συσκευή σας σε κάθε ευκαιρία.

Υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός συσκευών με μπαταρίες ιόντων λιθίου που δεν ανταποκρίνεται καλά σε περίπτωση που το φορτίζετε και στη συνέχεια το αποφορτίζετε πλήρως. Είναι καλύτερα να το φορτίζετε ανά τακτά διαστήματα μέσα στην ημέρα, παρά να κάνετε μια μεγάλη σε διάρκεια φόρτιση της συσκευής σας όντας πλήρως άδειο. Αυτό όχι μόνο σας βοηθάει να επιμηκύνετε σημαντικά την διάρκεια ζωής της μπαταρίας, αλλά δεν σας αφήνει να ξεμείνετε ποτέ, ιδίως αν χρησιμοποιείτε χαρακτηριστικά που απαιτούν αρκετά σημαντικά ποσά.

3) Αποσυνδέστε τον φορτιστή όταν είναι πλήρως φορτισμένη

092503r06nnzfavp07cv0n.jpg.thumb

Όταν έχετε συνδεδεμένο τον φορτιστή συνεχώς στη μπαταρία, μπορεί θεωρητικά να μην συμβαίνει κάτι το ανησυχητικό, αλλά σύμφωνα με το en.miui.com, το τηλέφωνο προσπαθεί να κρατήσει συνεχώς την μπαταρία στο 100%, με αποτέλεσμα ανά τακτά διαστήματα να ξεκινά η φόρτιση και στη συνέχεια να σταματά. Έτσι η μπαταρία δεν «ηρεμεί», με ό,τι συνέπειες μπορεί να έχει μια τέτοια πρακτική στη «χημεία» της.

4) Ούτε 0% αλλά ούτε και 100%

Μια μπαταρία ιόντων λιθίου είναι καλό να μην μένει για πολλές ημέρες πλήρως αποφορτισμένη (0%), αντιθέτως θα πρέπει να προσπαθήσετε να τη διατηρήσετε στο 40-50%. Αν αφήσετε την μπαταρία πλήρως αποφορτισμένη για μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν θα μπορέσει στη συνέχεια να διατηρήσει την ενέργεια όταν θα την φορτίσετε. Αλλά, ούτε και να την φορτίζετε στο 100% συνεχώς είναι καλό. Βρείτε μια μέση λύση. Μόνο μια φορά το μήνα θα πρέπει να την αποφορτίσετε πλήρως και να την φορτίσετε, σκεφθείτε το σαν ένα restart στον υπολογιστή που είναι καλό να γίνεται.

5) Αποφύγετε την έκθεσή της σε ακραίες θερμοκρασίες, ζέστης ή ψύχους
Τέλος, θα πρέπει να αποφύγετε την έκθεσή της σε ακραίες θερμοκρασίες ζέστης η ψύχους. Αν κατά τη διάρκεια της φόρτισης ζεσταίνεται αρκετά, αφαιρέστε τη θήκη για να μειωθεί κάπως η θερμοκρασία.