Τι να κάνεις σε περίπτωση που το Xiaomi smartphone σου υπερθερμαίνεται!

by Alex Wang 2,281 views0

Όσο πιο πολύ χρησιμοποιείς το smartphone σου, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες αυτό να ζεσταθεί, ιδίως τώρα τους καλοκαιρινούς μήνες. Γεγονός είναι ότι δεν μπορείς να αποφύγεις κάτι τέτοιο, αλλά τουλάχιστον πως μπορείς να το περιορίσεις; Η υπερθέρμανση της συσκευής σου σίγουρα επηρεάζει την απόδοσή της και μπορεί να καταστρέψει τα εσωτερικά κυκλώματα. Μπορείς να περιορίσεις το φαινόμενο αυτό, κατανοώντας τι οδηγεί σε αυτήν την αύξηση της θερμοκρασίας με την βοήθεια του οδηγού που ετοιμάσαμε για τους αναγνώστες μας.

105107puhunue38h3outhu.jpg.thumb

Γιατί το smartphone μας υπερθερμαίνεται;

Το επίπεδο θερμοκρασίας που παράγει το smartphone σου είναι ανάλογη του ρεύματος που χρησιμοποιεί. Αν παίζετε ένα παιχνίδι με υψηλές απαιτήσεις σε πόρους CPU, το SoC ζεσταίνεται αρκετά για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις. Βασικά, το να ζεσταίνεται η συσκευή μέχρι ως ένα σημείο είναι φυσιολογικό, να υπερθερμαίνεται όμως όχι. Τα SoCs έχουν κατασκευαστεί κατά τέτοιον τρόπο, ώστε να μπορούν να διαχειριστούν τις υψηλές θερμοκρασίες, ενώ αν η θερμοκρασία ξεπεράσει κάποια όρια, τότε ενεργοποιούνται κάποιοι μηχανισμοί. Το SoC ρίχνει την ταχύτητά του, ενώ σε μερικές περιπτώσεις η συσκευή μπορεί να εμφανίσει κάποιο προειδοποιητικό μήνυμα, αποτρέποντάς σας να το χρησιμοποιήσετε μέχρι να επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα.

Στη περίπτωση που το smartphone σου υπερθερμαίνεται συχνά, μπορεί να οφείλεται σε λόγους που μπορούν να επιλυθούν κατά την άποψή μας και οι περισσότεροι σχετίζονται με το overloading του hardware. Κάτι που οδηγεί στην υπερθέρμανση, είναι η χρήση πολλών πόρων της GPU για μεγάλο χρονικό διάστημα. Άλλες αιτίες είναι το multitasking, η χρήση πρόσθετων widgets και χαρακτηριστικών, το Wi-Fi και τα δεδομένα επηρεάζουν πολύ την θερμοκρασία, καθώς απαιτούν ενέργεια με αποτέλεσμα η μπαταρία να ζεσταίνεται.

Φυσικά, υπάρχουν πολλοί άλλοι εξωτερικοί παράγοντες που επιδρούν στη θερμοκρασία του smartphone. Η έκθεση της συσκευής μας απευθείας στον ήλιο μπορεί να ανεβάσει επικίνδυνα τη θερμοκρασία. Αν όμως, δεν κάνετε κάτι τέτοιο και παρόλα αυτά η θερμοκρασία είναι μεγάλη, τότε μάλλον πρόκειται για μια δυσλειτουργία της συσκευής.

110340g4lm649oooe0lyo4.jpg.thumb

Μερικά tips που θα διατηρήσουν σε φυσιολογικά επίπεδα τη θερμοκρασία της συσκευής σου:

  • Αποφύγετε τις ενέργειες που θα οδηγήσουν σε υπερθέρμανση της μπαταρίας, χρησιμοποιείστε με σύνεση τις λειτουργίες του smartphone σας.
  • Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε φορτιστές τρίτων κατασκευαστών, όπως και μπαταρίες.
  • Μην αυξάνετε την φωτεινότητα της οθόνης.
  • Τοποθετήστε τη συσκευή σε επίπεδη επιφάνεια κατά τη διάρκεια της φόρτισης και όχι σε κάποιο κρεβάτι ή πάνω σε κάποια κουβέρτα.
  • Αφαιρέστε τη θήκη, ιδίως το καλοκαίρι.
  • Αποφύγετε ιδιαίτερα απαιτητικές σε πόρους διεργασίες.
  • Περιορίστε τη χρήση του Wi-Fi ή των δεδομένων, όπου και όταν είναι εφικτό.