Να με ποιους τρόπους μπορείς να συγχωνεύσεις τις διπλές επαφές στη Xiaomi συσκευή σου

by Alex Wang 2,216 views0

Δεν είναι λίγες οι φορές εκείνες που η συσκευή σου δημιουργεί δυο ή και περισσότερα αντίγραφα μιας επαφής. Αυτό συμβαίνει κυρίως όταν κάνουμε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων στη συσκευή μας και στη συνέχεια συγχρονισμό επαφών, ή όταν αλλάζουμε κάρτα SIM και μετά κάνουμε συγχρονισμό επαφών. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα έντονο πρόβλημα, το οποίο δυσκολεύει πολύ την πλοήγησή μας στις επαφές. Αν υπάρχουν διπλές επαφές στο Xiaomi smartphone σας, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να χρησιμοποιήσετε μια επαφή της οποίας ο αριθμός τηλεφώνου δεν θα είναι ενημερωμένος.

Υπάρχει κάποιος εύκολος τρόπος να γίνει συγχώνευση των διπλών επαφών και αν ναι πως; Ακριβώς αυτό πραγματεύεται ο συγκεκριμένος οδηγός που ετοιμάσαμε για τους αναγνώστες μας.

redmi-4a-side-820

Merging από την εφαρμογή επαφών του smartphone μας:

Πολλά Android smartphones, όχι όλα όμως έρχονται με ένα ενσωματωμένο feature συγχώνευσης επαφών. Η συσκευή σου θα σκανάρει όλες τις επαφές και θα σου δώσει τη δυνατότητα να διαγράψεις τις διπλές με παρόμοιους αριθμούς ή emails. Όσον αφορά το MIUI, θα βρείτε τη συγκεκριμένη λειτουργία στην ενότητα Contacts > Παρατεταμένη πίεση στο πλήκτρο Menu > Organize Contacts > Merge Duplicate Contacts.

contacts

Merging από την υπηρεσία Google Contacts:

Αν έχεις αποθηκεύσει τις επαφές σου στην υπηρεσία Google Contacts, μπορείς εύκολα να κάνεις merge των διπλών επαφών, απλά με μια σύνδεση στην υπηρεσία. Για να γίνει αυτό, μόλις συνδεθείτε, πιέστε στο Duplicates από το αριστερό sidebar.

untitled

Στη συνέχεια θα μπορέσετε να δείτε πόσες διπλές επαφές υπάρχουν και σας δίνεται η δυνατότητα να κάνετε merge μερικές ή όλες μαζί.

untitled

Merging επαφών με οποιαδήποτε εφαρμογή τρίτων:

Οι προηγούμενοι τρόποι που αναφέρθηκαν, αποτελούν τις ιδανικότερες περιπτώσεις, όταν προκύψει μια τέτοια ανάγκη. Φυσικά, στο Google Play, υπάρχουν διαθέσιμα πολλά free apps, που υπόσχονται να κάνουν αυτή του δουλειά. Συνιστούμε να μην τα χρησιμοποιήσετε, γιατί πάντοτε υπάρχει κίνδυνος, σε μια εφαρμογή που σου ζητάει τα στοιχεία του Google λογαριασμού σου για να το κάνει.

Διαβάστε περισσότερα εδώ…