Δημιούργησε το δικό σου Mobile Wi-Fi hotspot με τη βοήθεια του MIUI και απόλαυσε το internet με τους φίλους σου

by Alex Wang 9,084 views0

Ένα άκρως ενδιαφέρον χαρακτηριστικό του MIUI είναι και το Personal Ηotspot, ένα χαρακτηριστικό που σου επιτρέπει να διαμοιράσεις τα δεδομένα σου με άλλα μέλη της οικογένειάς σου ή τους φίλους σου. Είσαι αυτός που έχει τα περισσότερα δεδομένα στην παρέα; Διάβασε αυτόν τον οδηγό και δες πως μπορείς να μοιράσεις τα δεδομένα σου εύκολα, γρήγορα και ιδίως με ασφάλεια με τις συσκευές των φίλων σου.

102216b1yzsjy3hd7mlmdd.png.thumb

Μια σύντομη εισαγωγή

Ίσως όλοι θα γνωρίζετε το Wi-Fi hotspot. Στην ουσία πρόκειται για ένα ασύρματο access point που παρέχει πρόσβαση στο internet σε άλλες φορητές συσκευές, όπως smartphones, laptops και tablets. To Personal hotspot, γνωστό επίσης και ως Mobile hotspot, είναι εκείνο με το οποίο τα smartphone μας χρησιμοποιούν δεδομένα κινητής τηλεφωνίας αντί για Wi-Fi, για να δημιουργήσουν ένα ασύρματο access point και να διαμοιράσουν τη διαδικτυακή πρόσβαση με άλλους χρήστες.

160248ioxl1k7ofyxxhmxh.png.thumb

Στο MIUI 8, έχουμε τη δυνατότητα να διαμοιράσουμε τα δεδομένα μας με άλλους χρήστες. Ειδικότερα, μεταβείτε στην ενότητα Settings > Personal Hotspot και ενεργοποιήστε το Portable WLAN Hotspot.

100052oy4momautolw4woh.png.thumb

Αν είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείτε τη λειτουργία του hotspot στο MIUI, τότε καλείστε να ορίσετε ένα password, για να αποτρέψετε κάποιον που δεν θέλετε να αποκτήσει εύκολη πρόσβαση στο δίκτυο που δημιουργήσατε. Απλά πιέστε στο Set Up WLAN Hotspot και αλλάξτε την ρύθμιση από το None σε WPA2 PSK. Στη συνέχεια ορίστε τουλάχιστον ένα password οχτώ χαρακτήρων. Πλέον το hotspot σας καλύπτεται με ένα ασφαλές password. Τέλος, μπορούμε να επιλέξουμε και τη συχνότητα στην οποία θα εκπέμπει το hotspot.

100612elzqs2s29baexc9j.png.thumb

Το MIUI δεν παρέχει απλώς αυτή τη δυνατότητα χωρίς και το κατάλληλο πεδίο ρυθμίσεων. Μπορούμε, εύκολα να διαμοιράσουμε το hotspot που μόλις φτιάξαμε μέσω QR code με τους φίλους μας. Αν οι φίλοι μας χρησιμοποιούν μια Xiaomi συσκευή, μπορούν γρήγορα και με ασφάλεια να ανοίξουν ένα scanner app και να συνδεθούν στο hotspot που μόλις φτιάξαμε. Είναι ο πιο γρήγορος τρόπος, αντί να χρησιμοποιούμε ένα password.

101547qpvkz9z2pqppz4nk.png.thumb

Μπορούμε επίσης να ρυθμίσουμε και τον μέγιστο αριθμό συσκευών που θα συνδέονται στο hotspot μας. Εκ προεπιλογής, μπορούμε να συνδέσουμε απεριόριστο αριθμό συσκευών. Μπορούμε όμως να αλλάξουμε το όριο, από μια σε έξι συσκευές. Το όριο, είναι αρκετά περιορισμένο και ελπίζουμε κάποια στιγμή η ομάδα του MIUI να κάνει τις απαραίτητες αλλαγές. Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα όμως να προσθέσουμε και μια συσκευή σε blacklist, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να συνδεθεί στο hotspot.

Κάποια πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το Mobile Hotspot

Η συσκευή που λειτουργεί σαν hotspot (host device) μπορεί να ανεβάζει τη θερμοκρασία της, καθώς η κατανάλωση ενέργειας αυξάνεται κατά την μετατροπή του LTE ή 3G σε Wifi. Επιπλέον, η μπαταρία μπορεί να καταναλώνεται πιο εύκολα. Η ταχύτητα μπορεί να είναι πιο αργή σε σχέση με το αν συνδεόσασταν σε ένα Wi-Fi απευθείας. Αυτό μπορεί να συμβαίνει εξαιτίας της μετατροπής των δεδομένων από 3G ή LTE σε Wi-Fi αλλά εξαρτάται και από τον αριθμό των συσκευών.