Μια σύντομη ανασκόπηση όλων των χαρακτηριστικών του Xiaomi Mi 5X (+φωτογραφίες)

by Alex Wang 625 views0

Η Xiaomi ακολουθεί μια παράδοση να αποκαλύπτει πολλά smartphones μέσα στο χρόνο. Τα περισσότερα από αυτά τα μοντέλα αποτελούν αναβαθμίσεις σε παλαιότερες συσκευές, όμως κυκλοφορούν στην αγορά και ορισμένα εντελώς νέα. Το Xiaomi Mi 5X αποτελεί ακριβώς ένα τέτοιο smartphone στη σειρά Mi και το οποίο έχει σαν στόχο να προσελκύσει καταναλωτές οι οποίοι δεν επιθυμούν να ξοδέψουν μια μικρή περιουσία για μια άλλη ναυαρχίδα της εταιρείας, το Mi 6 στα 370 δολάρια.

xiaomi-mi-5x-2

Είναι γεγονός, πως η ύπαρξη του Xiaomi Mi 5X φαντάζει απολύτως λογική, από τη στιγμή άλλωστε που το flagship smartphone της εταιρείας, το Xiaomi Mi 6 τιμολογείται αρκετά υψηλότερα σε σχέση την πρώτη. Αντί για τα 295 δολάρια του Mi 5X, το Mi 6 καταφθάνει στα $370. Όπως, καταλαβαίνετε λοιπόν, υπάρχει ένα κενό στο εύρος τιμών $250-$380, που το Mi 5X προσπαθεί να καλύψει. Όχι μόνο αυτό, αλλά η συσκευή θα είναι η πρώτη της Xiaomi, η οποία θα προωθηθεί επιθετικά μέσω των φυσικών καταστημάτων, κάτι αρκετά παρόμοιο με αυτό που η OPPO κάνει εδώ και αρκετά χρόνια.

Xiaomi-Mi-5X-Featured

Είναι δύσκολο να θυμηθούμε κάποια συσκευή της Xiaomi που να έχει αποκαλυφθεί πλήρως πριν την επίσημη παρουσίαση, όπως συμβαίνει και με το Xiaomi 5X. Παλαιότερα, τα renders που διέρρεαν για επερχόμενες συσκευές της εταιρείας, έδειχναν μόνο ένα μικρό μέρος του design, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει με τo Xiaomi Mi 5X. Την ίδια τακτική ακολουθεί και η OPPO με το R11. Η στρατηγική αυτή, έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα επιτυχημένη για την OPPO και για αυτό την ακολουθεί και η Xiaomi, αποκαλύπτοντας τα πάντα πριν την επίσημη υποστήριξη.

Xiaomi Mi 5X Design

xiaomi-5x

Η σειρά Redmi παρουσιάζει ένα standard look για όλα τα μοντέλα, με το Mi 5X να έρχεται με ένα παρόμοιο design με του Mi 6 και το OPPO R11. Στη πραγματικότητα, θα ήταν πολύ δύσκολο να ξεχωρίσουμε τα R11 και Mi 5X, αν όχι από την έλλειψη ενός φυσικού πλήκτρου Home στο μπροστινό μέρος. Ο σαρωτής δαχτυλικού αποτυπώματος στο πίσω μέρος, είναι ακόμη ένα feature που ξεχωρίζει τη συσκευή από άλλες λύσεις της αγοράς. Σημειώστε, ότι το Xiaomi Mi 5X έχει αυτό που το Mi 6 δεν διαθέτει, μια θύρα ακουστικών των 3.5 χιλιοστών. Μπορεί επίσης να δούμε θύρα USB Type-C και φυσικά, ηχεία. Θα γίνει διαθέσιμο σε τρεις χρωματικές εκδόσεις, για να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στις δικές σας ανάγκες.

xiaomi-5x-2

Xiaomi Mi 5X Specs

Αν και επισήμως γνωρίζουμε ελάχιστα για τη νέα συσκευή, οι φήμες μας πληροφορούν για αρκετά τεχνικά χαρακτηριστικά. Πιο συγκεκριμένα, λέγεται ότι θα δούμε δυο εκδόσεις, μια με Snapdragon 625 και 4GB RAM και μια άλλη με Snapdragon 660 και 6GB of RAM. Όσον αφορά την κάμερα, αναμένεται να δούμε σύστημα διπλού φακού, όπως και στο Mi 6, με αισθητήρες Sony IM386 και Samsung S5K3M3. Ακόμη, θα εξοπλιστεί με Android 7.1.1 και 3000 mAh μπαταρία.

Xiaomi Mi 5X τιμή και διαθεσιμότητα

Xiaomi-5X-1-2

Η standard έκδοση αναμένεται να διαμορφωθεί στα 295 δολάρια, αν και για την high-end έκδοση, δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ακόμη. Το επίσημο ντεμπούτο του έχει προγραμματιστεί για την 1η Αυγούστου. Το xiaomiphone.com/greek θα παρακολουθεί από κοντά την παρουσίαση αύριο και θα σας ενημερώσει με νεότερο άρθρο. Stay tuned!